Suntem ceea ce mâncăm!

capsuni

Mâncăm nesănătos, și apoi ne mirăm că ne îmbolnăvim. În ciuda tehnologiei, a avansului științelor, rata îmbolnăvirilor crește exploziv. Iar tratamentele cu medicamente fac bine pe de o parte, și rău pe de altă parte. Fondatorul științei medicale, Hipocrate, spunea că alimentele ne sunt medicamente! Însă sistemul medical a uitat această concepție care stătea la baza științei medicale! Mai ales că industria medicală este interesată azi să vândă, nu să trateze.

Mâncăm ce cultivăm!

Solurile sănătoase sunt singurele care ne pot da alimente sănătoase. Iar alimentele sănătoase sunt singurele care pot menține oamenii sănătoși! Dar omul modern chimizează excesiv solul, distruge mecanismele vechi de mii de ani, flora microbiană din sol, râmele… Astfel că este nevoit să înlocuiască pierderile de materie organică prin chimizarea excesivă. Apoi, consumând alimente nesănătoase, omul modern se îmbolnăvește, și se tratează cu… medicamente!

Dacă alegem să mâncăm sănătos, vom și sănătoși!

Este simplu în teorie! Iar practic, dacă fiecare familie ar găsi TIMP să își cultive o mică grădină, și-ar asigura 10-20% din alimentația proprie! Suficient pentru a-și asigura vitaminele și mineralele care lipsesc complet din alimentele produse industrial! Iar efortul ar fi minim, câteva ore pe săptămână fiind suficiente pentru a întreține o grădină de legume proprie, câțiva pomi fructiferi, și câțiva arbuști cu fructe delicioase și sănătoase!

Mâncăm doar ce cumpărăm?

Întrucât mâncarea se cumpără la kilogram, producătorul agricol nu este interesat de calitate, ci doar de cantitate. Astfel că e puțin probabil să găsiți prea multe surse de alimente naturale. Pentru simplul fapt că prețul lor e mai ridicat, efortul pentru producerea lor este de 2-4 ori mai mare, și aspectul exterior ar fi asemănător. Doar aromele și gustul diferă, dar în graba de azi, cine mai are timp de asta? Mâncăm ce găsim la magazine… trăim în PRESUPUNEREA naivă sau în ILUZIA că sunt alimente… verificate.

by Ramona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>